2022 – it’s a wrap!

Unii recomandă să ne facem timp în fiecare zi să ne gândim la ce s-a întâmplat și pentru ce suntem recunoscători, să ne analizăm fiecare zi și să învățăm din ea. Deși mi-am propus la un moment dat să fac asta, nu am reușit, însă încerc măcar acum la final de an să trec prin câteva întrebări înainte de a seta intențiile pentru noul an.

Care a fost decizia cea mai înțeleaptă?

2022 a fost un an de învățare și recunoaștere a meritelor. A fost un an în care am ales să mă bucur în fiecare lună de o experiență dragă mie. Fie că a fost o tură la munte, la mare sau un training, un drum acasă la ai mei sau o ieșire de weekend în altă țară, am ales, și poate prea puțin, să mă pun pe primul loc și să încerc să am grijă de mine. Decizia cea mai înțeleaptă a fost să mă bucur de momentele de liniște și de cele din care mă încarc cu energie.

Lecția cea mai mare pe care am învățat-o

e că viața e plină de provocări și nu suntem întotdeauna pregătiți pentru toate. E în regulă să greșim, e în regulă să nu iasă totul perfect, e în regulă să nu avem soluția cea mai bună întotdeauna, e în regulă să nu avem dreptate. Singura întrebare e ce învățăm din asta? Pot într-o situație similară să iau o decizie mai informată?

Riscul cel mai mare pe care mi l-am asumat

cu siguranță riscul a fost să accept o poziție de management pentru care nu am considerat că sunt pregătită. Mai am zile în care consider asta în continuare și știu sigur că mai am multe de învățat.

Surpriza cea mai mare din anul trecut

Momentul în care realizezi că tot ce ai învățat în ultimii 10 ani se leagă în tot ceea ce faci astăzi. De la modul în care te prezinți, vorbești cu oamenii, interacționezi, creezi relații, ai grijă de cei din jur, faci project management fără să fi făcut vreun curs de project management, la cum imbini tot ce ai învățat la cercetași cu tot ce ai învățat la locul de muncă pentru a fi cea mai bună variantă a ta.

Asta e cea mai mare surpriză pentru mine. Când se întâmplă ceva și primesc un feedback pozitiv, și în urma unei analize realizez cum am ajuns să conectez toate punctele.

De ce anume ești cel mai mândră?

Astăzi sunt mândră de mine. Și în principiu pentru 2 lucruri. Sunt mândră de mine pentru curajul pe care îl am în fiecare zi în care îmi asum diversele responsabilități, fie ele de la cercetași sau de la muncă. Și sunt mândră de mine de fiecare dată când încep lucruri noi, cum ar fi un curs de înot, și mă și țin de el.

Ce nu ai putut termina?

O carte începută acum un an.

Lista lungă de mailuri necitite din decembrie.

Cu obiceiurile negative sau ineficiente din viața mea 🙂

Care este lucrul cel mai bun pe care l-ai descoperit în tine?

Că a fi transparent, empatic și în general de treabă cu oamenii, ajută în orice context în viața asta.

Pentru ce anume ești cea mai recunoscătoare?

  • sunt recunoascătoare pentru oamenii minunați din jurul meu, de la care învăț în fiecare zi ceva nou
  • pentru încrederea pe care mi-au insuflat-o ai mei că pot realiza orice îmi doresc
  • pentru experiențele faine din anul ăsta și oamenii pe care i-am cunoscut o dată cu ele

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s