Florina

Dragă Pitic,

M-am gândit să îți scriu o scrisoare, așa cum facem la cercetași, la final de camp, când ne așternem pe hârtie cele mai frumoase amintiri, ceea ce am învățat în cele 7 zile de aventură, dorințele și tot ce e mai drag nouă. Îți scriu această scrisoare pentru ca să o citești atunci când ai un moment de îndoială, când ai nevoie de un strop de fericire… să o deschizi atunci când plouă.

Pitic, îmi amintesc cu drag cum ai intrat în viața mea. Un pui de om care mergea la liceu, cea mai mică dintre prieteni. Așa ai apărut, un pitic mic, de nicăieri. Ai știut de atunci că să devi un om mare e o treabă complicată, necesită muncă și cunoaștere, înțelepciune și experiență, ai știut tu că durează mult până crești mare. Vezi tu, încă esti pitic. Chiar dacă școala ai terminat-o, ai intrat și în câmpul muncii, ai ajutat copii să crească mari și te mândrești cu asta, tu încă ești mic. Încă înveți, cunoști și acumulezi experiență.

Cercetășia te-a învățat multe. S-au strâns câțiva ani de când viața ta se învârte în jurul cercetașilor și cele mai multe lucruri le-ai învățat datorită lor. Ai legat prietenii care sunt pe viață, ai cunoscut oameni frumoși de la care ai avut ce învăța și de la care înveți în continuare. Te-ai implicat în proiecte care nu ți-au adus de câștigat decât experiență de viață, de organizare, de leadership. Ai învățat ce înseamnă munca de plăcere, pentru că atunci când pui suflet totul este mai simplu, iar echipa cu care lucrezi poate să facă totul de 10x mai plăcut.

Ai avut parte de aventură, ai descoperit muntele și frumusețile lui. Te poți lăuda cu vârfuri peste 2000m atinse și experiențe frumoase alături de oameni dragi ție în fiecare din aceste ture. Nu te-ai dat la o parte de la campuri, hike-uri sau ieșiri cu prietenii, și îți spun eu că vor conta la final, atunci când tragi linie și meditezi la tot ceea ce ai realizat.

Ce fac eu acum? sunt bine, sunt fericită. Scriu cu drag în continuare și mă bucur de tot ceea ce ne înconjoară. Mă bucur că sunt încă activă, că fac tot ceea ce îmi doresc și plănuiesc cele mai frumoase aventuri.

Nu uita piticule, durează mult până crești mare!

Florina Pauleti
0754316211
florina.pauleti@gmail.com

4 thoughts on “Florina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s