Formular de candidatură la Consiliul Director

Am ales să îmi fac public formularul de candidatură după ce era ca azi noapte să ratez ușor deadline-ul. Nu știu câți dintre cei care ajung să citească ce scriu eu aici urmăresc și ag.scout.ro, pagina oficială de organizare a Adunării Generale.

Ca întotdeauna, dacă aveți întrebări pentru mine, gânduri de transmis, vă invit să lăsați un comentariu sau să-mi dați un telefon.

1. Nume și Prenume candidat *

Pauleti Florina

2. Motivaţia *

Îmi doresc să candidez pentru a mă asigura că tinerii și copiii de astăzi și de mâine vor avea parte de experiențe cel puțin asemănătoare în cercetășie cu ale mele, cu educație de calitate și implicare 100% a liderilor lor.

Cred în proiectele din planul actual și cred că ele merită să continue să fie implementate cu succes pentru că au un impact pozitiv în organizație și ne ajută pe fiecare dintre noi să devenim lideri mai buni. 

Și pentru că s-au împlinit deja 12 ani de când mi-am depus promisiunea de cercetaș și astăzi sunt Șef de Centru Local, vreau să sprijin cât mai mulți copii și tineri cercetași ca peste 10 ani să fie implicați în structurile decizionale ale Centrelor lor Locale și nu numai.

3. Date personale: *

Vă rog să completați 1. Data naşterii; 2.Adresa pentru corespondenţă; 3.Telefonul; 4.Adresa de e-mail.

03.11.1991

0754316211

florina.pauleti@scout.ro

4. Detalii despre viaţa profesională (profesie, loc de muncă, poziţie etc.): *

De profesie: Inginer chimist

Loc de muncă:  Asociația Help Autism – Community Fundraiser of resources in kind / Fundraiser de resurse de bine

5. Educaţie: *

Universitatea Babeș Bolyai Cluj, Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică specializarea Chimie alimentară și tehnologii biochimice

6. Data intrării în organizaţie: *

1 septembrie 2008

7. Poziţii şi responsabilităţi ca lider adult în ONCR: *

Co-Coordonator proiect Woodbadge 2019 -2021 

Șef de Centru Local în perioada 2018 – 2021

Coordonator regional de formare, pentru regiunea Transilvania și Banat 2018 – 2021

Membru în consiliul Centrului Local Axente Sever Alba Iulia 2014 -2018

Formator al organizației din 2015

Membru în echipa de coordonare a Forumului Național de lideri 2015

Membru în echipa de coordonare a Festivalului Național Unitate și Prietenie 2011 – 2014

Membru în echipa de imagine și comunicare la RoJAM 2011

Ajutor de lider și ulterior Lider de eXploratori din 2010 

8. Participarea la campuri naţionale, seminarii, stagii de formare, evenimente internaţionale: *

Train the Trainers Irlanda 2017-2018 (participant în scopul formării pentru Woodbadge)

Stagiul de Prim ajutor 2015 (participant)

Formare de formatori 2015 (participant)

Stagiul de Animație 2013 (participant)

Stagiul Național de Pedagogie 2010 (participant)

Din perspectiva de formator am livrat stagii de pedagogie, animație, Formare de formatori, Stagiul de management de Centru Local și Woodbadge pentru formatori și pentru lideri. 

Am reprezentat organizația la evenimente internaționale:

  • The Academy, eveniment online – 2020
  • MOVIS Network Meeting, Tallinn, Estonia – 2019
  • Promoting Scouting and Strengthening its Public Image, Praga, Cehia – 2016

9. Centre Locale care propun candidatura (obligatoriu – minim 1 Centru Local): *

Vă rugăm să completați respectând următoarea structură: 1. denumire Centru Local; 2. prenume și nume șef Centru Local; 3. date de contact (e-mail și nr. de telefon) ale persoanei care ne poate oferi detalii cu privire la recomandare

Centrul Local Axente Sever Alba Iulia 

Șef de Centru Local Florina Pauleti 

Persoană de contact: Alexandra Negruț

Email și telefon: alexandra.negrut@albascout.ro

10. Recomandări din partea liderilor ONCR (nu sunt obligatorii):

Vă rugăm să completați respectând următoarea structură: 1. nume și prenume lider; 2. recomandare 3. date de contact ale liderului (e-mail și nr. de telefon) pentru a confirma recomandarea.

Diana Slabu, Centrul Local Cluj Napoca 

Florina este unul din liderii autentici și integri cu care organizația noastră se mândrește, care are totodată și motivația, curajul, atitudinea și abilitățile de a ne conduce.

De la început, de când a devenit formator, am remarcat la Florina deschiderea, flexibilitatea, gândirea critică și inteligența, atitudinea pozitivă, umorul și dorința de a schimba lucrurile în bine. Ulterior, am ajuns să îi apreciez în mod deosebit modul pragmatic de a aborda situațiile dificile, calmul și abilitatea de a lucra cu oameni extrem de diverși și de a obține rezultate remarcabile, vasta expertiză în multe domenii cheie și profunda înțelegere a mișcării Scout, toate acestea fiind esențiale în coordonarea unui proiect de amploare precum Woodbadge.

Cred cu tărie ca Florina Pauleti va fi un membru dedicat și valoros al Consiliului Director indiferent de rolul pe care îl va ocupa și am încredere absolută în ea, motiv pentru care vă recomand să o votați.   

( diana.slabu@scout.ro 0740618240)

Informații suplimentare relevante

Vă mulțumim pentru completarea întrebărilor din formularul standard propus conform legislației ONCR. Următoarele întrebări ajută Centrele Locale să poată analiza și evalua intenția ta de a candida.

11. Denumirea Centrului Local în care ești membru:

Centrul Local Axente Sever Alba Iulia

12. Funcția în cadrul Centrului Local

Șef de Centru Local (la momentul completării formularului)

13. Care sunt cele mai importante 3 lucruri de care are nevoie Cercetășia din România în următorul an?

Ultima perioadă ne-a dat peste cap și ne-a forțat să ne schimbăm modul de a privi cercetășia, ne-a obligat să ne adaptăm la noua normalitate. Ceea ce ne poate aduce un plus de energie sau, dimpotrivă, scăderea motivației. 

Cred că cercetășia are nevoie în următorul an de oportunități noi de dezvoltare pe toate planurile pentru creșterea motivației cercetașilor și îndeplinirea scopului nostru. 

Obiectivul nostru pentru 2023 este îndeplinirea Viziunii și cred că e momentul să vedem cum se întâmplă acest lucru la nivel local și să sprijinim grupurile astfel încât împreună să atingem acest obiectiv. 

Și ca aceste lucruri să se realizeze avem nevoie de o comunicare deschisă între lideri și între centrele locale și sprijin reciproc. Împreună suntem o comunitate în dezvoltarea căreia merită să fim implicați.

Am scris mai multe detalii despre viziunea mea asupra cercetășiei din România aici https://florinapauleti.wordpress.com/2021/02/10/consiliu-director-al-cercetasilor-si-motivatia-mea-de-a-continua/

14. Care sunt principalele 3 probleme cu care se confruntă acum Cercetășia din România?

Lumea din jurul nostru evoluează într-o mod accelerat și este necesar să evoluăm și noi cu ea dacă ne dorim să rămânem relevanți pentru copii și tineri. Astfel de situații vor apărea tot timpul, motiv pentru care e necesar să fim pregătiți, să ne adaptăm și să gândim strategic și din timp. 

3 direcții unde cred că e important să ne îndreptăm atenția sunt: 

  • existența un program uniform în organizație cu aceeași calitate a educației indiferent de mediu – urban mare, urban mic sau rural, care ne va permite în timp să oferim programe de calitate și o creștere organică eficientă.
  • Formarea liderilor, implicarea voluntarilor adulți și responsabilizarea tinerilor printr-un program de mentorat și suport, lucruri care ne vor oferi o retenție mai bună a cercetașilor în organizație și implicarea lor la toate nivelurile.
  • ușurarea procedurilor și descentralizarea eforturilor naționale, digitalizare și fundraising. Sunt o parte din elementele care sprijină sustenabilitatea organizației pe termen lung și care ne permit să ne concentrăm energiile spre oferirea programului cercetășesc pentru copii și tineri. 

15. Cum te raportezi personal la Viziunea 2023?

Îmi doresc ca un număr cât mai mare de copii și tineri să poată să aibă parte de o experiență cercetășească cel puțin similară, și cu siguranță mai bună, decât am avut eu până acum la cercetași, iar acest lucru este posibil doar cu o calitate a programului cercetășesc și cu un sistem de management sustenabil. 

Dezvoltarea personală de care am avut parte la cercetași este și ceea ce îmi doresc pentru cât mai mulți dintre tinerii cercetași de astăzi. 

În ultimii 5 ani am investit timp și resurse în crearea unui program de formare al liderilor care să ofere o pregătire reală adulților pentru a oferi programe cercetășești în centrele lor locale indiferent de experiență sau de vârstă. Pentru mine această experiență a fost una extraordinară care m-a adus aici, la acest moment. Când s-a lansat viziunea nici nu îmi trecea prin minte că voi ajunge să candidez în Consiliul Director și că obiectivul meu va fi să fac tot posibilul să o îndeplinim și să ne pregătim pentru următorii ani. 

16. Cum crezi că se raportează organizația, în momentul acesta, la Viziunea 2023?

În ultimii ani am observat o dezvoltare semnificativă în această direcție și am urmărit constant documentele de poziție și deciziile CD-ului. Mă bucură enorm că avem o structură de funcționare cu echipe de proiect care lucrează independent și care au o direcție de lucru cu obiective măsurabile. Am observat modurile de organizare internă a unor organizații de la noi, datorită locului de muncă, și cred că avem un proces funcțional care aduce rezultate. 

Sunt multe proiecte începute care produc schimbări reale și vor fi un mare ajutor pentru o perioadă lungă de acum încolo (cum e proiectul Safe from Harm), însă știu și că e nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi în crearea și implementarea lor la noi acasă. Și asta înseamnă că mai avem de lucru la nivel local pentru a putea să facem posibilă Viziunea 2023.

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi și vrem să fim lideri autentici și integri și un model pentru toți cercetașii. 

17. Care crezi ca e cea mai mare provocare în implementarea strategiei și ce pași poate face Consiliul Director din care vei face parte pentru a o adresa?

La momentul actual una dintre marile provocări ale organizației este creșterea organică și sustenabilă.

Pentru a putea fi relevanți în societate și o mișcare de tineret importantă în România avem nevoie să devenim sustenabili din toate punctele de vedere. Să continuăm să îmbunătățim modul nostru de funcționare în care grupurile de cercetași să fie independente și funcționale, cu tineri și adulți implicați la nivel local și la toate celelalte niveluri. Eu cred că o organizație poate să devină sustenabilă atunci când crește din interior și are întotdeauna oameni care pot să preia conducerea organizației.

E esențial să avem mai multe grupuri de cercetași care cresc organic, cu lideri formați și tineri implicați în proiecte la nivel local, ca mai apoi să câștige experiență prin proiecte regionale și naționale și să aibă încredere că pot să coordoneze grupuri de lucru și să conducă organizația. 

Eu cred că atunci când învățăm acasă să organizăm campuri, evenimente și proiecte, creștem și ne dezvoltăm ca indivizi și ajungem să fim implicați în toate nivelurile organizației. 

Fără candidați la structurile locale și naționale nu vom putea niciodată să avem o organizație sustenabilă. 

18. Care crezi că sunt rolurile din CD pentru care ai putea să contribui cel mai bine? (Listează minim 3, în ordinea relevanței pentru tine)

  • Pe partea de dezvoltare sustenabilă a organizației unde, așa cum menționam mai sus, avem nevoie să creștem organic și structurat
  • În zona de calitate a educației prin dezvoltarea programelor noastre și a formării adulților.
  • Ca și Comisar Internațional prin prisma experienței cercetășești pe care am dobândit-o până acum prin participarea la evenimente internaționale.

19. Care crezi că este valoarea adăugată a candidaturi tale la dezvoltarea cercetășiei din România?

Din perspectiva profesională, am avut și am oportunitatea să lucrez pentru ONG-uri, să înțeleg această lume și să observ sau chiar să mă implic, să învăț despre cum funcționează o organizație și cum poate să reușească să își îndeplinească scopul și să își atingă obiectivele. Am învățat astfel să observ nevoile organizațiilor și a oamenilor parte din ele.

Așa cum eu am ajutat alte organizații prin cunoștințele și experiența dobândită la cercetași, îmi doresc să aduc la cercetași experiența dobândită în alte medii similare cu al nostru.

Știu ce înseamnă să plece tinerii din oraș, am fost chiar unul dintre ei. Știu ce înseamnă să te implici la nivel local, chiar și din alt oraș și să încerci să faci tot ceea ce e posibil pentru cercetașii de acasă. Experiența ca lider și Șef de Centru Local mi-au arătat care sunt eforturile care sunt depuse pentru a menține un un grup activ și m-a făcut conștientă de nevoile reale ale unui Centru local.

Consider că putem să avem impact prin ceea ce facem doar atunci când cunoaștem care sunt nevoile reale. Și aici intervin eu, cu scopul de a micșora această distanță dintre nevoile organizației, a centrelor locale și cele personale ale cercetașilor.

20. În ce măsură, în ce context și cu ce limitări crezi că cercetașii ar trebui să ia poziție cu privire la evenimente politice sau publice, sau să participe / devină parteneri la evenimente de manifestare ale unor convingeri civice, sociale și / sau politice, ca organizație (sau în uniforma, care înseamnă același lucru)?

În ultimii ani au fost mai multe exemple de astfel de poziții mai mult sau mai puțin oficiale la cercetașii din întreaga lume cât și la noi. E un subiect sensibil atâta timp cât nu cunoaștem care sunt consecințele. 

Cred că este necesar să luăm o poziție publică ca și organizație (sau prin partenerii noștri), prin rezoluțiile Adunării Generale sau deciziile Consiliului Director atunci când ne sunt încălcate drepturile și funcționarea ca organizație educativă pentru copiii și tinerii din România. 

Când vorbim de indivizi și cum ne raportăm individual la diversele evenimente politice sau publice, e necesar să înțelegem că fiecare dintre noi reprezentăm cercetășia și implicarea noastră publică ar trebui să reflecte principiile și valorile noastre comune, respectiv poziția organizației. Atunci când suntem recunoscuți în comunitate ca și cercetași, cu sau fără însemne, implicit este pusă în dezbatere poziția și imaginea organizației.

21. Dacă ai calitatea de membru în alte organizații și dorești să o declari, acesta poate fi un loc bun să spui câteva cuvinte despre convingerile tale care nu țin de cercetășie.

Din acest an sunt membru în Yuppi Camp, asociație care organizează tabere de terapie prin experiență pentru copii și tineri cu boli cronice. Este asociația în care am lucrat ca și Fundraising manager în ultimii 3 ani și care mi-a oferit după plecare posibilitatea de a deveni membru și de a sprijini mai departe cauza lor și lucrurile fantastice pe care reușesc să le pună în aplicare pentru ca viața copiilor cu cancer, diabet și alte boli autoimune să fie un pic mai bună. 

Influența pozitivă pe care o avem asupra copiilor și tinerilor, feedback-ul pozitiv și creșterea graduală a provocărilor prin care trecem, poate să ne schimbe înspre bine percepția asupra vieții. Acesta fiind și motivul pentru care am ales să rămân aproape de această cauză. 

22. Orice altă informație pe care o consideri relevantă pentru candidatura ta, dar nu ai găsit mai sus locul potrivit pentru a o exprima

Nu e ușor să avem multe roluri la cercetași, o viață personală și motivație de a ne trezi dimineața să mergem la job. Și totuși ceva ne atrage aici și ne oferă energia și entuziasmul de a continua, de a investi timp și energie. 

Astăzi sunt lider de eXploratori și îi văd cum fiecare dintre ei își găsește un loc în lume. Sunt mândră să văd că foștii mei eXploratori astăzi sunt lideri pentru alte ramuri de vârstă și vin din urmă și mai mulți care au abilitățile necesare pentru a face acest pas. Și știu că, cu fiecare generație, sprijinim tot mai mulți copii și tineri să lase lumea mai bună în jurul lor. 

De aici mă încarc eu cu energie să pot merge mai departe, să pot să jonglez cu fiecare pălărie pe care o port în fiecare zi. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s