Candidez în Consiliul Director

Îmi doresc de niște luni de zile să scriu despre intenția mea de a candida, pentru că îmi doresc să vorbesc cu cât mai mulți lideri din țară și să pot răspunde la cât mai multe întrebări în timpul pe care îl mai avem la dispoziție, și pentru că îmi doresc să știu cine mai are această intenție, că mi-ar plăcea să știu că nu voi fi singura care candidează 😀

Dragă cititor, te anunț de pe acum că nu vei găsi, încă, în acest articol candidatura mea oficială. Dar sper că va fi un prim pas spre o discuție despre ce ne dorim să facem mai departe în cercetășie.

By Ioana Han

Așa pe scurt, ca prezentare, viața mea la cercetași a început la 17 ani și țin minte și acum momentul în care am fost întrebată dacă vreau să devin lider. Nici nu îmi imaginasem până atunci că aș putea fi adultul responsabil care își pune ampreta în dezvoltarea cercetășiei din România.

Au trecut niște ani de atunci și ce mi-am propus încă de la început este să am grijă să fac lucrurile într-o ordine pe care eu am considerat-o potrivită. Și cred că am și reușit să mă țin de asta.

Am fost la primul meu stagiu de pedagogie în 2010 și vreo doi an de zile am activat ca ajutor de lider. Am refuzat să îmi depun promisiunea de lider în primul an de experiență pentru că patrula mea nu era în camp și a fost cea mai grea decizie pe care am luat-o la cercetași de atunci și până astăzi (e greu să spui nu la ceva ce îți dorești fantastic de mult și știi că meriți). Am dat o mână de ajutor la promovarea cercetășiei în Alba Iulia, asta se întâmpla în 2013 când am devenit Păstrător al Amintirilor, iar un an mai târziu am candidat în Consiliul Centrului Local. Am participat la TOT în 2015 și am devenit formator în organizație. La scurt timp am devenit parte din echipa Woodbadge și cu sprijinul Dianei, co-coordonator al proiectului. În 2018 am fost aleasă Șef de Centru Local.

Acum fac un pas mai departe și intenționez să candidez în Consiliu Director (și cu sprijinul vostru poate chiar voi fi în CD) pentru că îmi doresc ca cercetășia să se dezvolte, să fie relevantă pentru tineri și să devină cea mai mare mișcare de tineret din România. Și cred cu tărie că pot să ajut să ne ducem viziunea la îndeplinire și să ajungem acolo unde visăm.

Îmi doresc să duc la îndeplinire visele noastre, cu o echipă. Una pe care astăzi încă nu o cunosc.

Așa că, dacă vrei să fim colegi de CD, să ne încurajăm în fața Adunării Generale atunci când urmează să ne prezentăm oficial (fie cum o fi, online sau offline).. te invit să scrii ceva despre asta, că mă simt ușor singură în această aventură. Dacă nu știi încă ce vrei să faci mai departe în cercetășie și ești interesat/ă de subiect, urmează o discuție online cu actualul consiliul – Ask me anything la care te invit să participi și te poți înscrie astăzi.

One thought on “Candidez în Consiliul Director

  1. Pingback: Consiliu Director al cercetașilor și motivația mea de a continua – Florina Pauleti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s