Până acuma am avut asa: primele 2 zile au fost construcțiile (vezi partea 1), iar următoarele 3, cel puțin pe partea de exploratori a fost hike-ul (vezi partea 2). Între timp, cât explo erau în hike, temerarii au avut o zi de ateliere unde si-au construit fiecare o barcuță care trebuia să plutească pe râu la vale, iar lupișorii au ajuns cu bine în camp. Iar următoarea zi, temerarii au plecat în hike, fie în zona Padiș, fie la peșterile din apropiere.

De fiecare dată după hike, e nevoie de o zi mai relaxată. În general, cu toții avem febră musculară sau pur și simplu ne dor picioarele de la atâta mers. Astfel că ziua 6 s-a desfășurat în camp. Am avut ateliere de noduri, unde evident am învățat să facem câteva noduri numa bune pentru construcții, am avut un atelier de fotografie, unde ni s-au explicat componentele aparatului și cum ar trebui sa facem poze și alte chestii de gen, dar și un atelier muzical. Unii au învățat piese noi, alții să le cânte la chitară și unii sau distrat cântând la cahon. Astăzi s-au întors și temerarii din hike. Seara s-a încheiat cu foc de tabără, iar pentru prima dată după multe zile de camp am fost tot centrul local șa foc. Exploratorii au avut însă parte și de o surpriză- traseu de orientare pe noapte. Pentru unii a fost un test de a demonstra că sunt cu adevărat exploratori, iar pentru alții, că sunt pregătiți să devina seniori.

A doua zi a fost ziua de Olimpiadă. În prima parte au fost multe probe cu durata de 10 -15 minute, unde fiecare patrulă, de la toate ramurile de vârstă a trebuit să își arate îndemânarea. Am avut slackline, cățărat viteză coardă, ski pe iarbă, scosul merelor din apă, popice, aruncarea bocancului, traseul cu obstacole sau săritura cu sacul. Probele au fost în pricipiu individuale, fiecare participant aducând puncte echipei/patrulei sale. Dupămasa a fost dedicata probelor pe echipe. Fiecare ramura de vârsta având la final un câștigător suprem. Am avut bătaie cu izoprene și o probă de forță și coordonare. Seara am sărbătorit fiesta lupișorilor care urmau să plece a doua zi către casă. Și tindem să credem că a fost cea mai frumoasă fiestă de lupișori. Tot odată a fost seara în care s-au făcut depuneri de promisiune și trecerile la alte ramuri de vârstă. De data aceasta am ales să tinem aceste momente în jurul focului. Atunci s-au primit cele mai multe puncte imperiale și am văzut cele mai multe lacrimi. Lideri care și-au văzut patrula trecând la o altă ramură de vârstă și lupișori și temerari dornici de a trăi o nouă experiență. Și eu mi-am văzut copii crescând mari. Au devenit seniori, cu gânduri a se remarca ca viitori lideri. Mă bucur că au fost prima mea patrulă, am învățat multe unii de la alții și cu siguranță nu ar fost același lucru fără ei. Am primit și eu o altă eșarfă- dar asta e o altă poveste:D.Seara a fost și Seara farfuriilor deschise unde fiecare parulă a gătit bunătățuri. De la șnițele, la tocăniță de ciuperci, rafaelo sau ciorbă de legume, cartofi prăjiți sau salată cu ton.

A 8-a zi de camp a fost ziua cu Cross Country Game. Adică a fost o zi întreagă de joc. De această dată lupișorii nu au participat, ei au plecat la amiază acasă. Povestea a fost că s-au format 4 regiuni care pentru a putea supraviețuii trebuiau să realizeze diverse sarcini pentru a primii galbeni. Cu cât aveau mai mulți galbeni se puteau duela cu alte regiuni și le puteau prelua teritoriul. Totul pentru a forma un oras, numit Grecia. Deși credeam că jocul va dura destul de mult, după masa de prânz, s-au făcut alianțele și s-au pus la baza planuri mărețe pentru a forma ceea ce urma să fie Grecia. Astfel că, am avut ceva mai mult timp să ne pregătim cu toții pentru fiestă. Și nu a fost orice fiestă. Fiecare a primit câte o medalie care simboliza reușita lor în cadrul Olimpiadei în bocanci. Și am avut parte și de o serie de scenete, foc de tabără, gomboți cu prune și multe multe cântece.

Uite asa s-a mai încheiat un camp. Am mai trăit o experiența frumoasă împreună și ne bucurăm pentru reușite. După ce am strâns totul din urma noastră…ne-am întors înnapoi în jungla orașului.